ADRIÀ LAMELAS

“Adrià Lamelas: endurirem la normativa municipal sobre els Habitatges d’Ús Turístic a Lloret de Mar”

El candidat a l’alcaldia de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, visita aquests dies les propostes turístiques que es presenten, un any més, a Fitur, la fira de turisme internacional referent a Espanya i una de les més importants d’Europa, que ha obert avui les seves portes.

Durant els propers dies, Lamelas es reunirà amb diversos actius del sector turístic, així com amb la secretaria d’Estat de Turisme del govern espanyol, Rosana Morillo i amb alcaldes de municipis que comparteixen un motor econòmic similar al de Lloret de Mar per crear sinergies i debat sobre el futur més immediat d’un model econòmic que necessita trobar la manera de conviure amb el benestar de tots els veïns i veïnes del municipi.

“Lloret necessita un canvi urgent i definitiu en el model de turisme. Hem de ser capaços de trobar la manera de seguir cuidant el nostre principal motor econòmic sense perjudicar el descans dels nostres veïns, sense patir el deteriorament constant del nostre mobiliari urbà i sentint-nos segurs al carrer. Ens hem de sentir orgullosos del turisme que arriba a Lloret de Mar i creiem que cal endurir la normativa que tenim sobre els Habitatges d’Ús Turístic de la nostra vila i treballar per millorar altres polítiques públiques de promoció”, ha comentat el candidat a l’alcaldia pel PSC.

En aquest sentit, Lamelas ha destacat que hi ha diverses zones del municipi on s’han aglutinat aquestes llicències i això, a banda de no deixar descansar correctament als veïns d’aquests barris, també ha derivat en una desertificació social. “Volem un Lloret viu tot l’any. Hi ha HUTS que treballen d’acord amb la normativa i es preocupen pel benestar dels veïns dels voltants, però n’hi ha altres que no i aquests són els que s’han convertit en una competència deslleial al gremi d’hoteleria. Volem que els pisos siguin per les persones que volen viure i treballar al nostre municipi i no només pels turistes que ens visiten uns mesos concrets”, ha sentenciat el candidat des de Fitur.