ADRIÀ LAMELAS

El PSC de Lloret de Mar es reuneix amb les cambreres de pis del municipi

El candidat a l’alcaldia de Lloret de Mar pel PSC, Adrià Lamelas, organitza un col·loqui amb una representació de les Kellys del municipi per conèixer la seva situació.

El Casal de Joves (El Puntet) de Lloret de Mar ha acollit una reunió amb Kellys i representants sindicals on, Adrià Lamelas, candidat a l’alcaldia del municipi pel PSC i Sònia GuerraDiputada del PSC al congrésdels diputats, Portaveu de la Comisió de Drets Socials i Secretaria de Polítiques Feministes del Partit dels Socialistes de Catalunya, han pogut recollir diverses opinions sobre l’estat actual d’aquest col·lectiu al terme municipal.

Durant el col·loqui, gairebé totes les cambreres de pis de Lloret han coincidit en l’exigència de fer complir els convenis col·lectius que regulen aquest sector. “No podem seguir assolint el volum de feina que ens exigeixen. No hi ha cap persona humana que pugui netejar i ordenar 20 habitacions en tan poques hores”, han remarcat.

El debat que ha seguit a continuació ha estat intens i ha servit per posar sobre la taula temes com la quantitat de medicaments que aquestes dones han de prendre per poder fer la seva feina. A més, moltes de les treballadores presents han aprofitat l’acte per explicar les desagradables situacions que han viscut aquest estiu passat i que temen haver de tornar a patir durant la temporada que és a punt de començar. “La Llei de Turisme de Balears exigeix a tots els hotels de nova construcció que instal·lin llits elevables i, als vells, que canviïn, durant els propers anys, tots els que tenen. Per què no tenim això a Catalunya?”, han reclamat.

Des de la candidatura de Lamelas s’ha tingut en compte que Lloret de Mar és una de les principals destinacions turístiques de sol i platja de Catalunya, Espanya i bona part d’Europa i que un sector molt important de les dones de la vila treballa en hotels del municipi.

Hem tancat la setmana del 8M amb un acte útil i profitós. Hem escoltat la situació actual d’un col·lectiu que representa a moltíssimes dones del nostre municipi. Hem pres nota de tot el que han demanat. Calen campanyes de conscienciació enfocades als turistes que ens visiten, cal més i millor formació en Hosteleria i, sobretot, cal fer complir els convenis i normatives municipals que els afecten”, ha comentat Lamelas.

Per la seva banda, Sònia Guerra, ha aprofitat la seva intervenció per explicar a les Kellys com s’està treballant des de Madrid per resoldre totes i cada una de les seves demandes i s’ha ofert tant a Lamelas com a les treballadores per iniciar, des de Lloret una sèrie d’accions que posin fi a l’actual situació laboral de les cambreres de pis de Lloret.D’altra banda, Lamelas ha comentat que és conscient que el teixit empresarial de Lloret de Mar és el primer interessat en revertir les condicions laborals d’aquest sector al municipi per liderar un canvi en la salut i el benestar de tots els habitants de la vila.